marți

9 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

15 martie, 2022

Președintele Klaus Iohannis merge miercuri în Republica Moldova, la Chișinău, unde va avea convorbiri tête-à-tête cu șeful statului, Maia Sandu, anunță Administrația Prezidențială de la București.

Cei doi lideri vor discuta, cel mai probabil, despre situația refugiaților care intră în România și în Republica Moldova din Ucraina.

În februarie, Klaus Iohannis a avut o discuție telefonică cu președinta Maia Sandu, prilej cu care a reconfirmat „sprijinul deplin al României pentru Republica Moldova și cetățenii săi în acest context dramatic în care se află regiunea noastră”.


Pe data de 3 martie, Republica Moldova a semnat cererea oficială de aderare la UE. În aceeași zi, preşedintele Iohannis a salutat acest demers şi a transmis președintelui Maia Sandu că România va acorda tot sprijinul în această acțiune.

După noi declarații referitoare la extinderea influenței NATO în Europa de Est făcute de ministrul de externe Serghei Lavrov, premierul moldovean Natalia Gavriliță a precizat că Republica Moldova nu este interesată de aderarea la NATO.

Republica Moldova a discutat despre situația refugiaților ucraineni și la nivel de miniștrii de externe cu Germania și cu Suedia, primind și sprijin european pentru a gestiona fluxul de migrație cu care se confruntă țara.

Președintele Maia Sandu a fost în vizită la București în noiembrie 2021.


Articole recomandate:

Etichete:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Un răspuns

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Un răspuns

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Creșterea nevoii de finanțare a companiilor a fost principalul motor al creditării din S1 al anului, marile bănci prezente pe piața locală reușind să marcheze profituri în creștere.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: