luni

28 noiembrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

21 aprilie, 2021

Președintele Klaus Iohannis a cerut miercuri coaliției de guvernare ”mai puține dispute și mai mult dialog, mai puțin orgoliu și mai multă colaborare”, lansând din nou apelul: ”singura soluție pentru depășirea crizei sanitare este vaccinarea”.

Klaus Iohannis a avut miercuri primele poziții publice de la declanșarea crizei guvernamentale, închisă în cursul zilei prin numirea unui nou ministru al Sănătății – Ioana Mihăilă. În cursul zilei, Klaus Iohannis a spus că demiterea lui Vlad Voiculescu ”a fost corectă”.

Principalele declarații făcute ed președinte:

 • Coaliția de guvernare a trecut în aceste zile printr-un moment mai dificil. Orice coaliție traversează momente de acest gen, nu trebuie să tratăm acest epidod decât altceva decât este – gestionarea unei provocări.
 • Dincolo de unele declarații mai puțin inspirate, a fost un răspuns bun. Liderii coaliției au dat dovadă de maturitate și am încredere că vor continua să rămână la fel de uniți.
 • Dialogul a fost cheia care a permis ieșirea din impas, iar acum prioritatea 0 este lupta cu pandemia și salvarea vieții cât mai multor români. A fost și trebuie să rămână obiectivul cel mai important pentru toți factorii de decizie
 • Este o perioadă grea pentru toată lumea, nu doar pentru medicii din prima linie, ci și pentru oamenii care continuă să respecte restricțiile, sunt zeci de mii de firme care au probleme, sistemul de Educație trebuie să se adapteze.
 • Ministerul Sănătății are un rol fundamental: aștept de la doamna ministru multă responsabilitate și implicare. Este foarte important ca ministrul să acționeze eficient și să comunice constant, să le explice românilor care este situația la zi, care sunt pașii de urmat și planul de măsuri avut în vedere.
 • Facem cu toții eforturi foarte mari de a diminua efectele negative ale unei crize sanitare fără precedent. Ca să putem reuși este absolut esențial ca tot acest efort colectiv să se bazeze pe o colaborare onestă și loială, mai ales la structurile de decizie.
 • Munca în echipă rămâne esențială, nu este momentul disputelor și orgoliilor politice în nicio parte. Votul primit de la cetățeni în urmă cu câteva luni ne obligă pe toți să acționăm responsabil.
 • Există dispute pe viziuni și dezbateri efervescente despre cum trebuie abordate lucruri. Acest lucru nu este doar firesc, ci și de dorit pentru că doar prin confruntări de idei pot fi găsite soluțiile cele mai bune.
 • Le cer guvernanților mai puține dispute și mai mult dialog, mai puțină patimă politică și mai multă responsabilitate, mai puțin orgoliu și mai multă colaborare. Le cer să aibă prioritate agenda cetățeanului. Doar astfel se pot așeza la masă indiferent de opiniile diferite, pentru a răspunde așteptărilor cetățenilor.
 • Actuala majoritate este cea mai bună opțiune pentru România și avem obligația să găsim împreună modalitățile pentru a livra reformele promise. Acestea nu trebuie abandonate, indiferent cine deține un portofoliu sau altul.
 • Doar astfel putem construi România în urma acestei mari crize generate de pandemie.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Portul Constanța are a doua cea mai mare creștere a cantității de mărfuri transferate în 2021, plus 26% față de anul pandemiei 2020, după cea a portului belgian

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: