joi

18 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

20 octombrie, 2016

iohannis-bruxellesPreședintele Klaus Iohannis a spus joi, după o întâlnire cu premierul britanic Theresa May, că autoritățile de la București sunt interesate de soarta românilor din Regatul Unit nu doar după Brexit, ci și înainte de Brexit.

„Nu ne dorim incidente și presiuni inutile. Theresa May a garantat că se va implica personal să nu existe astfel de incidente. Ne vom implica foarte mult pentru a obține un statut foarte bun pentru cetățenii noștri, este o chestiune pe care o vom negocia cu foarte mare aplomb”, a afirmat președintele Iohannis, citat de Digi24.

Președintele a mai spun că România își dorește „negocieri clare, fair play” cu Marea Britanie, ținând cont de problemele importante pentru fiecare dintre părți.


Președintele Klaus Iohannis se află la Bruxelles, acolo unde participă, joi și vineri la Summitul de toamnă al UE.

Înainte de plecarea spre Bruxelles, miercuri, șeful statului a anunțat că înainte de reuniunea UE va avea o întâlnire cu premierul britanic Theresa May.

Premierul britanic se află la prima reuniune oficială a UE după desemnarea sa ca înlocuitor al lui David Cameron.

Pe agenda reuniunii UE se află politica comercială — stadiul negocierilor TTIP și CETA și revizuirea instrumentelor de apărare comercială ale UE — și relațiile externe ale UE, în special cu Rusia.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: