marți

24 mai, 2022

Klaus Iohannis: Așteptăm. Facem consultările politice după ce partidele negociază o majoritate

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

4 noiembrie, 2021

Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi că va aștepta ca partidele angajate în negocieri politice să convină o majoritate parlamentară, abia apoi va convoca consultări la Cotroceni pentru desemnarea unui nou premier.

Declarația președintelui apare la 3 zile după ce premierul desemnat Nicolae Ciucă și-a depus mandatul, iar PNL a deschis negocieri pentru formarea unei majorități parlamentare și cu USR, și cu PSD.

Declarația președintelui:


”Din păcate, ultima propunere de prim-ministru nu a întrunit numărul suficient de posibile voturi în Parlament, iar guvernul Ciucă nu s-a mai prezentat pentru învestire

Între timp, partidele au reluat discuțiile, acesta este un lucru foarte bun.

Este însă foarte clar că încercările de a forma guverne minoritare nu au dus la rezultate și nu pot accepta astfel de aborări… Voi așteptata până când din discuțiile partidelor se conturează o majoritate și abia atunci, cu majoritate asumată, voi convoca consultări pentru noul guvern”.

Conducerea PNL a decis să poate aceste negocieri cu principalul mandat ca premierul să fie dat de PNL.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Criza guvernamentală durează în România de 2 luni, după demiterea ministrului USR al Justiţiei Stelian Ion, în 1 septembrie. După acel moment, USR a decis ieșirea de la guvernare, iar Guvernului Cîţu a fost demis de Parlament prin moțiune de cenzură.

Președintele Iohannis a făcut două nominalizări de premier: Dacian Cioloș și Nicolae Ciucă. Dacian Cioloș a mers în Parlament cu un guvern monocolor și a pierdut votul de învestitură. Nicolae Ciucă și-a depus mandatul după ce PNL nu a reușit să adune o majoritate parlamentară pentru a trece un guvern minoritar.

Etichete: ,

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Andrew Kenningham (foto), economist-şef pentru Europa la Capital Economics, explică într-un interviu pentru CursdeGuvernare cum va reseta războiul obiectivele şi strategiile de dezvoltare pe care UE le bătuse...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: