miercuri

29 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

1 august, 2016

GERMANIA TURCI
Mitingul de la Cologne

Curtea Costituțională din Germania a menținut duminică o decizie a instanțelor locale, care au interzis președintelui Recep Tayyip Erdogan să transmită un mesaj în direct suporterilor săi, adunați pentru un miting de susținere organizat în orașul german Köln.

Mii de suporteri ai președintelui Erdogan (40.000 de oameni potrivit estimărilor poliției locale) s-au adunat duminică în orașul din vestul Germaniei pentru a-și exprima susținerea față de politicile adoptate în Turcia după lovitura de stat eșuată din 15 iulie.

Potrivit Associated Press, Ibrahim Kalin, purtător de cuvânt al președintelui turc, a afirmat duminică: ”Turcia este curioasă să afle adevăratele motive pentru care instanțele locale și Curtea Constituțională au împiedicat legătura directă a președintelui cu susținătorii săi. Sperăm că oficialii germani vor furnizza explicații satisfăcătoare”.


Poliția din Köln a anunțat că ministrul Sporturilor urma să participe la mitingul autorizat, dar autoritățile au pus condiția ca niciun politician care nu se află la fața locului să nu poată transmite mesaje video prin intermediul ecranelor amplasate în zona aprobată pentru desfășurarea manifestării, anunță AP.

În condițiile în care autoritățile de la Ankara se pregăteau să transmită live o alocuțiune a președintelui Erdogan, organizatorii au făcut apel la decizia anunțată vineri. Curtea Constituțională a analizat în regim de urgență solicitarea și, sâmbătă seara, a menținut interdicția.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Decizia Curții vine pe fondul îngrijorărilor generale pivind măsurile dure adoptate în Turcia după tentativa eșută de puci. Președintele Erdogan a decretat starea de urgență și a epurat mii de persoane din armată, justiție, educație, presă și bugetari suspectați de participare la tentativa de răsturnare a puterii.

Zafer Sirakaya, șeful Uniunii Turccilor Democrați din Europa care a organizat mitingul din Köln, a criticat decizia autorităților germane, despre care a spus că a fost influențată politic.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: