miercuri

17 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

22 octombrie, 2015

Joseph DaulJoseph Daul a fost reales miercuri pentru un mandat de trei ani la conducerea Partidului Popular European, de către delegații prezenți la Congresul PPE de la Madrid, anunţă un comunicat al formaţiunii.

Joseph Daul  a fost votat de 555 dintre cei 578 de participanţi la Congres.

„Este o onoare imensă să primesc sprijinul familiei politice PPE pentru următorul meu mandat de președinte. În combaterea tuturor problemelor cu care ne confruntăm, indiferent dacă este vorba de criza migrației, provocările de securitate în vecinătățile noastre estică și sudică sau impulsionarea creșterii economice și crearea de locuri de muncă, voi face tot posibilul pentru a garanta că PPE va continua să conducă Europa prin politici care să reflecte valorile noastre fundamentale precum libertatea solidaritatea, responsabilitatea și subsidiaritatea”, a spus Joseph Daul.


După alegerea sa, Joseph Daul l-a nominalizat pe Antonio López-Istúriz pentru un nou mandat de secretar general al PPE. Delegații urmează să aleagă joi secretarul general, cei zece vicepreședinți și trezorierul. Pentru cele 10 posturi de vicepreședinți există 12 candidați, printre care și Anca Boagiu (PNL).

Congresul PPE a mai adoptat miercuri un document intitulat „Protejarea Uniunii și promovarea valorilor noastre”, care se concentrează pe politica externă, securitate și apărare.

Sesiunea de miercuri a găzduit şi o dezbatere pe tema migraţiei, Congresul adoptând şi o rezoluţie de urgenţă intitulată „Protejând refugiaţii- apărând graniţele UE- intensificând acţiunile împotriva migraţiei ilegale”.

În prima zi a congresului au fost decernate şi două distincţii de onoare, una fostului preşedinte al Consiliului European Herman Van Rompuy şi alta fostului preşedinte al Comisiei Europene José Manuel Barroso, în semn de recunoştinţă faţă de serviciile aduse Europei şi faţă de contribuţiile la consolidarea familiei politice PPE.


Programul zilei a doua a Congresului PPE conţine două dezbateri politice (“Mai mulţi bani pentru investiţii, mai multe oportunităţi pentru cetăţenii Europei” şi “Democraţia în pericol- ameninţarea populismului în societatea modernă”), un summit al şefilor de state şi de guverne prezenţi la congres. În partea a doua a zilei se votează secretarul general, cei 10 vicepreşedinţi şi trezorierul.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: