vineri

31 martie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

19 august, 2020

Joe Biden a fost nominalizat oficial marţi candidat al Partidului Democrat la alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie, în cadrul cărora se va confrunta cu Donald Trump, anunță DPA.

Pentru Joe Biden, fost senator și vicepreședinte al Statelor Unite, nominalizarea vine la peste 30 de ani de la prima sa încercare de a obține sprizinul Partidului Democrat în cursa pentru Casa Albă.

La alegerile din 3 noiembrie, Biden face echipă cu Kamala Harris, 55 de ani, senator de California și prima femeie de culoare desemnată pentru poziția de vicepreședinte.


”Vă mulţumesc foarte, foarte mult. Din toată inima. Mulţumesc tuturor, înseamnă totul pentru mine şi familia mea şi ne vom vedea cu toţii joi. Este onoarea vieții mele”, a afirmat fostul vicepreşedinte american, într-un mesaj video, după finalizarea numărării delegaţilor.

Biden va susţine joi discursul de acceptare a nominalizării, în ultima zi a Convenţiei Naţionale Democrate, prima din istoria americană care se desfăşoară online.

Ca o formalitate, fiecare stat şi teritoriu american au votat pentru Joe Biden. Rivalul său democrat, senatorul Bernie Sanders, care şi-a exprimat sprijinul pentru fostul vicepreşedinte american într-un discurs rostit în noaptea trecută, a indicat că Partidul Democrat este unit în faţa miliardarului republican Donald Trump.

Convenția democrată a arătat o serie de republicani care au părăsit liniia partidului și au anunțat sprijinul candidaturii lui Joe Biden. Între ultimii republicani care au trecut în tabăra candidaturii democrate sunt fostul secretar de stat Colin Powell și Cindy McCain, soția fostului parlamentar republican John McCain.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Moto: ”Generalii mei, în temeinica lor prostie, veneau și-mi spuneau: <Majestate, oamenii nu mai vor să lupte>. Iar eu în sinea mea mă gândeam: <adică nu mai vor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: