luni

23 mai, 2022

Joe Biden l-a insultat pe corespondentul Fox News la Casa Albă

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

25 ianuarie, 2022

Corespondentul Fox News la Casa Albă a fost insultat, luni, de președintele american Joe Biden, scrie Agerpres citând agenţiile internaţionale de presă.

În timp ce jurnaliştii se pregăteau să plece de la o reuniune a Consiliului Concurenţei din subordinea lui Joe Biden, Peter Doocy, corespondent cu care preşedintele American se contrează cu regularitate, a întrebat dacă inflaţia nu este un handicap politic în perspectiva alegerilor.

„O inflaţie mai mare este un avantaj uriaş”, a răspuns Biden sarcastic peste gălăgia jurnaliştilor care strigau întrebări, aparent fără să realizeze că microfonul încă îi mergea. „Ce nenorocit prost” (‘stupid son of a bitch’), a adăugat preşedintele. Insulta a apărut apoi ca atare în transcrierea reuniunii trimisă luni seară de Casa Albă.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Preţurile de consum din SUA au crescut semnificativ în decembrie, culminând cu cea mai mare majorare anuală a inflaţiei din ultimele aproape patru decenii. Inflaţia îi afectează puternic pe americani, cu zece luni înainte de alegerile de la mijloc de mandat, care se anunţă complicate pentru democraţi.

La aproximativ o oră de la acest schimb de replici, Joe Biden l-a sunat pe Doocy pe telefonul mobil şi l-a asigurat că „nu a fost nimic personal” în reacţia sa, a declarat ulterior jurnalistul într-o emisiune la Fox News. Insulta încalcă promisiunile preşedintelui, care s-a angajat să reconcilieze America şi să se ferească de excesele de limbaj ale predecesorului său republican, Donald Trump, şi a spus că va fi sever cu orice lipsă de respect în rândul membrilor administraţiei sale.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Andrew Kenningham (foto), economist-şef pentru Europa la Capital Economics, explică într-un interviu pentru CursdeGuvernare cum va reseta războiul obiectivele şi strategiile de dezvoltare pe care UE le bătuse...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: