duminică

4 decembrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

12 august, 2020

Democratul Joe Biden a anunțat marți că senatoarea Kamala Harris (foto) va ocupa funcţia de vicepreşedinte al Statelor Unite dacă democrații vor câștiga alegerile prezidențiale din 3 noiembrie din SUA.

Kamala Harris (55 de ani) a devenit în 2016 a doua femeie afro-americană aleasă în Senatul American. Ea este senator din partea statului California.

Doar două femei au mai fost nominalizate în istoria alegerilor americane pentru funcţia de vicepreşedinte: Sarah Palin de republicani în 2008 şi Geraldine Ferraro, de democraţi în 1984. Niciuna dintre ele nu a ajuns la Casa Albă.


”Am marea onoare să anunţ că am selectat-o pe @KamalaHarris – o luptătoare neînfricată pentru cei mărunţi şi unul dintre cei mai buni funcţionari publici – drept partenera mea în alegeri”, a scris Joe Biden pe Twitter. Kamala Harris, a candidat la rândul ei pentru nominalizarea democrată a candidatului la Casa Albă, sfârșind în final să susțină candidatura lui Joe Biden.

„Am fost mai mult decât surprins, pentru că ea a fost mediocră. A avut rezultate foarte slabe la primare şi ăsta e un fel de sondaj”, a fost reacția lui Donald Trump exprimată într-o conferinţă de presă.

Fiica unei mame indiene şi a unui tată jamaican, Kamala Harris a doborât barierele de-a lungul carierei. A fost prima femeie care a ocupat funcţia de procuror districtual în San Francisco, aleasă în biroul respectiv în 2003, şi prima femeie care a fost procuror general în California, aleasă în biroul respectiv în 2010.

În timp ce tulburările sociale provocate de injustiţia rasială şi brutalitatea poliţiei împotriva americanilor de culoare afectează ţara de luni de zile, Joe Biden a fost supus unor presiuni tot mai mari să selecteze o femeie de culoare drept parteneră în cursa electorală.


Biden a luat în considerare mai multe femei de culoare pentru funcţia de vicepreşedinte, în afară de Harris, între care fosta consilieră pentru securitate naţională în administraţia Obama Susan Rice, primarul din Atlanta, Keisha Lance Bottoms, guvernatorul din New Mexico, hispanica Michelle Lujan Grisham, şi Val Demings, fostă şefă de poliţie în Orlando, Florida.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Portul Constanța are a doua cea mai mare creștere a cantității de mărfuri transferate în 2021, plus 26% față de anul pandemiei 2020, după cea a portului belgian

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: