Joe Biden, favoritul Burselor în cursa pentru Casa Albă - CursDeGuvernare.ro
miercuri

20 octombrie, 2021

Joe Biden, favoritul Burselor în cursa pentru Casa Albă

5 martie, 2020

Bursele americane au avut o revenire semnificativă după victoria fostului vicepreședinte Joe Biden la alegerile democrate primare de marți, în cadrul cărora și-a adjudecat zece din 14 state, risipind temerile investitorilor cu privire la efectele epidemiei de coronavirus, notează Reuters.

Investitorii de pe Wall Street nu sunt de acord cu politicile mai progresiste ale celuilalt candidat democrat creditat cu șanse mari de a câștiga nominalizarea Partidului Democrat pentru prezidențiale, Bernie Sanders, care se descrie drept un social-democrat. Sanders susține politica de asigurări medicale pentru toți cetățenii, care ar lovi dur industria asigurărilor private. De asemenea, el a promis în campanie majorarea taxelor pentru companii, cu scopul de a strânge fonduri pentru sănătate și educație.

Evoluția burselor indică o ”ușurare” a investitorilor având în vedere că Biden pare tot mai aproape de a obține nominalizarea Partidului Democrat pentru alegerile prezidențiale, a comentat Oliver Pursche, vicepreședinte al companiei de Asset Management Bruderman.


Joe Biden a promis să nu majoreze taxele, iar specialiștii cred că este improbabil ca el să introducă reglementări suplimentare pentru sistemul financiar.

Decizia Fed de marți, de a reduce într-o ședință extraordinară dobânzile de politică monetară, a fost primită cu sentimente mixte de piețele financiare, mulți analiști interpretând-o drept un semnal de alarmă cu privire la eventualitatea unei recesiuni.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

”Decizia Fed de a reduce dobânzile cu două săptămâni înainte de ședința programată indică un anumit nivel de panică”, a punctat Pursche.

O eventuală victorie a lui Biden în primarele democraților ar însemna că cei doi candidați pentru președinția SUA, Biden și Donald Trump, ar fi ”doi oameni care nu sunt anti-business”, a comentat Larry Hatheway, cofondator al companiei de cercetare Jackson Hole Economics, citat de Reuters.


citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr