duminică

21 aprilie, 2024

10 februarie, 2022

Secretarul General NATO, Jens Stoltenberg, ajunge vineri în România, unde împreună cu președintele Klaus Iohannis va vizita Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu.

Administraţia Prezidenţială a anunţat că cei doi vor avea discuţii tête-à-tête, dar şi discuţii oficiale, ulterior urmând a face împreună declaraţii de presă.  

La 11,45, cei doi oficiali au programată o întâlnire cu militarii dislocaţi în bază.  


Potrivit Ministerului Apărării, primul convoi cu tehnică militară SUA care traversează România va ajunge la destinaţie, vineri, între orele 5 şi 6.  

În prezent, convoiul este staţionat la Râmnicu Vâlcea, într-o unitate militară.

Detașament american suplimentar în România

Primele elemente de tehnică militară ale detașamentului SUA Task Force Cougar au intrat în țară miercuri seara pe la punctul de trecere a frontierei Nădlac, judeţul Arad.

(Citește și: ”Primele convoaiele militare americane intră în România”)

Task Force Cougar este constituită, în principal, din militari ai Batalionului 2 din cadrul Regimentului 2 Cavalerie (staționat în baza de la Vilseck, Germania), care vor acționa cu transportoare blindate Stryker.


Acestora li se adăugă militari cu alte specialități din cadrul batalioanelor regimentului (artilerie, geniu, structuri de sprijin etc).

Task Force Cougar este o componentă a trupelor americane suplimentare care vor staționa în România, conform deciziei președintelui Joe Biden de a consolida prezența americană pe flancul estic al NATO.

Decizia apare într-o perioadă în care Rusia pare că vrea să negocieze diplomatic detensionarea relațiilor cu Occidentul, dar nu își reduce prezența militară la granițele Ucrainei.

Președintele Joe Biden a aprobat oficial pe 2 februarie desfășurări suplimentare de armate americane în Europa de Est. Desfășurările includ aproximativ 2.000 de soldați americani în Polonia și alte câteva mii în țările din sud-estul NATO, inclusiv România.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Acest text se adresează în primul rând tinerilor, adică celor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: