miercuri

17 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

28 iunie, 2011

„Există anumiţi indicatori care arată o încetinire a cresteii economice în trimestrul doi. Trebuie sa vedem, când vom avea datele finale, cat de mult a încetinit creşterea. Ne aşteptăm, totusi, la o evolutie pozitiva a PIB” – a declarat marţi Jeffrey Franks, şeful misiunii FMI, aflat la Bucureşti pentru evaluarea derulării acordului cu România, într-un interviu acordat agenţiei Mediafax.

Creşterea exporturilor şi cea a producţşiei industriale au încetinit în trimestrul doi al acestui an în comparaţie cu primul trimestru.

Franks a mai opinat că, potrivit execuţiei bugetare, România a reuşit să scadă cheltuielile, însă au scăzut şi alocările pentru investiţii. „Vrem mai multe cheltuieli de capital corelate cu fondurile UE” – a spus Franks, care consideră că România are o mare problemă cu absorbţia fondurilor europene.


Oficialul FMI spune însă că Fondul ăşi păstrează prognoză de creştere economică a României – de 1,5% – pe baza creşterii peste prognoze din primul trimestru.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: