marți

28 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

20 februarie, 2019

Partidul Fidesz, condus de premierul Viktor Orban, ar trebui să părăsească Partidul Popular European, pentru că nu este de centru-dreapta, a declarat marţi preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker.

Declarația lui Jean-Claude Juncker a fost oferită site-ului politico.eu, ca reacție la campania declanșată de Budapesta împotriva preşedintelui Executivului UE, din cauza chestiunii imigranților.

În luna octombrie, Juncker declara deja că Viktor Orban „nu mai are ce căuta” în grupul politic conservator, referindu-se la măsurile luate de guvernul Ungariei.


Cea mai recentă campanie a premierului maghiar, anunţată luni într-o postare pe Facebook, cuprinde imagini cu feţele zâmbitoare ale lui Soros şi Juncker, cu textul „Şi voi aveţi dreptul să ştiţi ce pregăteşte Bruxellesul!”.

„Împotriva minciunilor nu există prea multe lucruri pe care le puteţi face”, a declarat Juncker despre campania Fidesz. El a spus, la o întâlnire publică de la Stuttgart, Germania, că liderul PPE, candidat pentru preşedinţia Parlamentul European, Manfred Weber, ar trebui să se întrebe „dacă este nevoie de această voce” în grupul politic.

PPE a pus în discuție eliminarea Fidesz din familia politică sau din funcţiile sale în Parlamentul European – în special după ce deputaţii europeni au adoptat o moţiune anul trecut declarând că Ungaria riscă să încalce valorile fundamentale ale UE, declanşând aşa-numitul proces disciplinar în temeiul articolului 7 împotriva Budapestei. Nicio decizie nu a fost luată de PPE.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

În luna octombrie a anului trecut, Juncker a spus că Orbán în particular „nu mai are loc” în grupul conservator.


„Ei nu au votat pentru mine în Parlamentul European”, a declarat Juncker, pentru Politico, preluat de Mediafax. „Nici extrema dreaptă. Îmi aduc aminte de doamna [Marine] Le Pen, a spus:” Nu votez pentru tine „. Am spus: „Nu vreau votul vostru”. Există anumite voturi pe care pur şi simplu nu le doresc”.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: