luni

24 iunie, 2024

3 mai, 2019

Principala problemă a europenilor este că și-au pierdut libidoul, consideră președintele Jean Claude Juncker.

”Nu ne mai iubim unii pe alții. Ne-am pierdut libidoul colectiv”, a afirmat Jean Claude Juncker într-un interviu publicat joi de Handelsblatt.

Fostul premier al Luxemburgului a explicat publicației germane de ce crede el că este din ce în ce mai dificil pentru UE să convingă oamenii, cu argumente, că populismul nu este o soluție.


”Noi, europenii, nu mai știm suficiente lucruri unul despre celălalt. Oamnii care trăiesc în Laponia nu au niciun fel de idee despre ce le place, ce îi motivează pe cei care trăiesc în Sicilia. Cu toate astea, UE are nevoie de reguli comune pentru toți. Asta înseamnă că trebuie să dăm mai multă atenție sensibilităților fiecăruia”, a afirmat Jean Claude Juncker.

Actualul președinte al Comisiei Europene a mai afirmat că ultima dată când a existat un ”libido colectiv” în Europa a fost cu cinci- șase ani după sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, când, spune Jean Claude Juncker, ”erau zile când europenii se îndrăgosteau unii de alții cu mult mai ușor decât avea să fie în 1952”.

Cum alegerile europene se apropie rapid, iar formațiunile populiste par să câștige teren, actualul președinte al Comisiei spune că familiilor politice tradiționale- conservatorii și socialiștii- nu o să le fie foarte ușor să facă front comun.

”Această animozitate care se manifestă între cele mai mari două grupuri din Parlamentul European n-a existat în trecut”, a afirmat Jean Claude Juncker, care mai spune că ”structura acestor  partide a devenit atât de disparată încât este foarte dificil de înțeles”.


Oficialul european a mai vorbit și despre ambiția vicepremierului italian Matteo Salvini de a forma o alianță de extremă dreapta.

”Să așteptăm și să vedem dacă această alianță se va materializa vreodată. Populiștii de extremă dreapa găsesc ușor să acuze Uniunea Europeană. Dar imediat ce ies din granițele naționale, nu pot face front comun să lupte pentru ceva la nivel european, e împotriva firii lor. O asemenea alianță s-ar destrăma foarte rapid”, crede Jean Claude Juncker.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: