vineri

21 iunie, 2024

23 octombrie, 2018

Jean Claude Juncker, președintele Comisiei Europene, a spus marți, în Parlamentul European, că are un mesaj pentru Guvernul și Parlamentul de la București, și anume, că e nevoie de consens în ceea ce privește statul de drept și lupta anticorupție, pentru a nu exista efecte negative pe aderarea la Schengen,

”România nu este o țară neutră, ci față de care am sentimente profunde. Poporul român s-a integrat într-o stare de complicitate europenă ca și cum ar fi un stat fondator. România este un furnizor de stabilitate și nu consumator de stabilitate. (…) România s-a clasat printre primii europeni și aș lua un exemplu. România a avut prima inițiativă de a lansa un Parchet anticorupție-DNA, alții nu au avut curajul”, a afirmat Jean Claude Juncker, citat de Mediafax, pîn discursul rostit în Parlamentul European.

”15 iulie 2014. De atunci pledez ca România să devină parte din Spațiul Schengen și îmi doream să obținem asta înainte de finalul mandatului acestei comisii. Doresc să atrag atenția către guvern și Parlament, nu trebuie pus în pericol acest lucru prin luare de distanță față de principiile statului de drept și dorința mea e înainte de președinția Consiliului UE a României să se ajungă la un consens național pe lupta împotriva corupției. Altfel, Comisiei îi va fi greu să adopte în acord recomandările specifice în ceea ce privește spațiul Schengen”, a spus președintele Comisiei Europene.


Mesajul a fost transmis imediat după ce președintele Klaus Iohannis a susținut un discurs privind viziunea României asupra viitorului UE.

Șeful statul a pledat pentru unitate și coeziune, respingând varianta unei Uniuni în mai multe viteze. Klaus Iohannis a transmis că România este profund atașată proiectului european și i-a lăudat pe cei care și-au făcut auzită vocea în apărarea statului de drept.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: