joi

27 ianuarie, 2022

Jair Bolsonaro, „Persoana Anului 2021” pentru cititorii revistei Time

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

8 decembrie, 2021

Cititorii Time au ales „Persoana Anului 2021” ca fiind controversatul preşedinte al Braziliei, Jair Bolsonaro, cel care apărea pe coperta aceleiași revistei americane în 2019 cu titlul de Idiotul anului, scrie Agerpres.

Controversatul lider brazilian a obţinut 24% din cele peste 9 milioane de voturi din partea cititorilor chemaţi să indice persoana sau grupul care s-a bucurat de cea mai mare influenţă – în bine sau rău – pe parcursul ultimului an.

Pe locul al doilea, cu 9% din voturi, s-a clasat fostul preşedinte Donald Trump, pe al treilea – lucrătorii din „linia întâi” a pandemiei, cu 6,3%, iar pe locul al patrulea – disidentul rus Aleksei Navalnîi, cu 6%.


Cercetătorii care au contribuit la dezvoltarea vaccinurilor anti-COVID-19 au ieşit abia pe locul al cincilea, cu 5,3% din voturi.

Jair Bolsonaro, care la anul candidează pentru un nou mandat, este în scădere de popularitate în legătură cu gestionarea economiei şi este intens criticat de alţi politicieni, tribunale şi experţi în sănătate publică pentru minimalizarea gravităţii COVID-19 şi poziţia sa sceptică faţă de vaccin.

Recent, Bolsonaro a intrat în vizorul Curţii Supreme braziliene, care a ordonat o anchetă oficială cu privire la cele spuse de şeful statului pe 24 octombrie, când acesta a susţinut că vaccinarea anti-COVID-19 poate creşte riscul de a contracta SIDA. Facebook şi Instagram nu au întârziat să elimine postarea preşedintelui câteva zile mai târziu, argumentând că le încalcă regulile.

Tot în octombrie, un raport al Senatului a recomandat punerea sa sub inculpare pentru gestionarea defectuoasă a răspunsului ţării la pandemie, care a provocat decesul a peste 600.000 de brazilieni. Bolsonaro insistă că nu a încălcat legea.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

„Mulţumesc celor 2.160.000 de alegători care au votat pentru mine. Sperăm ca revista TIME să ne acorde, în fapt, acest titlu şi să respecte rezultatul votului și Felicitările noastre lui Donald Trump pentru locul doi”, a scris şeful statului Brazilian într-o postare pe contul său de Twitter.

Alegerea editorilor TIME a Personalității Anului 2021 urmează să fie făcută publică luni, 13 decembrie.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

 ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium) va...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar:

rrr