luni

11 decembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

11 noiembrie, 2016

junckerPreședintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, i-a cerut joi președintelui ales al SUA, Donald Trump, să prezinte în următoarele luni poziția sa față de comerțul internațional, schimbările climatice și relațiile cu aliații NATO.

În ceea ce privește Tratatul de liber schimb transatlantic (TTIP), care se află în faza finală a negocierilor, Juncker a declarat că nu crede să fie finalizat în următorii doi ani.

În timpul campaniei, republicanul a criticat dur comerțul liber, NATO și politicile pentru stoparea încălzirii globale, ceea ce a provocat uimiri printre aliații și partenerii comerciali ai Washingtonului.


„Am dori să știm cum vor continua lucrurile cu politicile comerciale globale”, a declaratJean-Claude Juncker la un eveniment economic organizat la Berlin.

„Am dori să știm ce intenții are cu privire la Alianță (NATO – n. red.). Trebuie să știm ce politici intenționează să urmeze în domeniul schimbărilor climatice. Acestea trebuie lămurite în următoarele câteva luni”, a mai spus președintele CE, citat de Reuters.

În ceea ce privește Tratatul comercial de liber-schimb între SUA și UE (TTIP), aflat în curs de negociere, el a explicat: „Acordul comercial cu SUA, nu văd ca el să se întâmple în următorii doi ani”.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 80 (al 21-lea, socotindu-se în sens invers)

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: