marți

9 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

17 iulie, 2018

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a cumpărat un pachet de 19% din acțiunile Piraeus Bank Romania, în cadrul finalizării procesului de preluare a subsidiarei băncii elene de către fondul de investiţii J.C. Flowers & Co.

Fondul de investiţii J.C. Flowers & Co. a cumpărat 76,1% din acţiunile Piraeus Bank Romania, iar restul de 4,9% din acţiuni va fi achiziţionat de managementul Piraeus Bank Romania, spune un comunicat BERD emis marți.

„ J.C. Flowers & Co. și berd au finalizat achiziția subsidiarei românești a Piraeus Bank, operațiune menită să întărească sectorul bancar românesc”, în condițiile în care banca elenă își limitează expunerea în afara Greciei, potrivit sursei citate.


 berd mai spune că „noii acţionari vor furniza resursele financiare şi expertiza de restructurare necesară pentru a extinde operaţiunile şi cota de piaţă a băncii. Schimbarea proprietarilor va ajuta, de asemenea, la consolidarea sectorului financiar fragmentat din România”.

Piraeus Bank România are peste 300.000 de clienți, cărora le furnizează serviciile prin aproape 100 de unităţi, unde lucrează peste 1200 lucrători.

În ființată în 1991, pentru a sprijini tranziția fostelor economii comuniste, berd susține acum dezvoltarea sectorului privat și a antreprenoriatului în 38 de economii. Este unul dintre liderii investitorilor instituționali din România, unde peste 400 de proiecte au beneficiat de finanțarea sa de aproape 8 miliarde de euro, din care 93% în sectorul privat.

J.C. Flowers este un fond de investiții american de tip private equity cu plasamente de peste 15 miliarde de dolari în 53 de companii din 18 țări. Are în administrare acum active de peste 6 miliarde de dolari.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Creșterea nevoii de finanțare a companiilor a fost principalul motor al creditării din S1 al anului, marile bănci prezente pe piața locală reușind să marcheze profituri în creștere.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: