marți

5 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

14 aprilie, 2020

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a anunţat luni, în cursul unei alocuţiuni televizate consacrate crizei provocate de noul coronavirus, că măsurile de izolare vor fi prelungite până la 11 mai, relatează AFP.

Explicând că situaţia este în continuare gravă în regiunea Grand Est şi în Île-de-France, preşedintele a spus că „epidemia nu este încă de stăpânit”. „De aceea trebuie să continuăm să aplicăm regulile. Cu cât mai mult sunt respectate, cu atât mai mult ele vor salva vieți. de aceea izolarea strictă trebuie să continue. Până pe 11 mai”, a spus Emmanuel Macron, citat de Euronews.

„Luni, 11 mai nu va fi posibil decât dacă vom continua să fim civici, responsabili, să respectăm regulile şi dacă răspândirea virusului va continua să încetinească”, a spus preşedintele francez, în cea de-a patra alocuțiune ținută de la izbucnirea crizei de coronavirus.


În Franţa au fost înregistrate 14.967 de decese din cauza Covid-19, de la începutul epidemiei, potrivit bilanțului de luni al Direcţiei Generale de Sănătate (DGS) de luni seară.

Luni a fost  patra zi consecutivă în care numărul pacienților de la Terapie Intensivă a scăzut ușor.

Măsuri anunțate:

  • Ajutor excepţional pentru familiile cu venituri reduse pentru a le permite să facă faţă nevoilor lor esenţiale.
  • Creşele, şcolile, colegiile şi liceele se vor redeschide progresiv, începând cu 11 mai, dar nu și unitățile de învățământ superior.
  • Spaţiile în care se adună publicul, restaurante, cafenele, hoteluri, cinematografe, teatre, săli de spectacole vor rămâne în schimb închise în acest stadiu.
  • Festivalurile vor fi anulate până la mijlocul lui iulie cel puţin.
  • De la 11 mai, fiecare francez îşi va putea cumpăra o mască și va fi obligat să o poarte în aceste circumstanţe, în transportul în comun și la locurile de muncă ce prezintă risc ridicat de infectare (nu se referă la personalul medical, căruia i se asigură și acum măști, ci la alte ocupații, vânzători de exemplu).
  • De la 11 mai, Franța îi va putea testa pe toți cei care au simptome de coronavirus.
  • Granițele cu ţările non-europene vor rămâne închise chiar şi după 11 mai, „până la noi ordine”.
  • „Situaţia va fi evaluată începând de la mijlocul lui mai, în fiecare săptămână”, a asigurat preşedintele.
  • Investiții masive în cercetare.
  • Spitalele şi centrele de îngrijire vor putea organiza, respectând regulile sanitare, vizite pentru bolnavii în fază terminală.
Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Președintele francez a mulțumit personalului medicaal implicat în tratarea pacienților cu Covid-19.”Datorită eforturilor noastre, în fiecare zi progresăm. Personalul nostru din sănătate, militarii, pompierii, farmaciştii noştri nu şi-au părăsit loculd e muncă. Spitalele franceze au reuşit să-i îngrijească pe toţi cei care s-au prezentat acolo. Aceste zile vor rămâne în onoarea îngrijitorilor noştri”, a declarat el.


El a mai mulţumit şi celor din „linia a doua”: aleşii locali, primari, muncitori, agricultori, jurnalişti. Macron a afirmat că, datorită respectării izolării „epidemia începe să încetinească”.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Mult așteptatul pachet de măsuri fiscale, anunțat de coaliția de guvernare în urmă cu câteva luni a intrat oficial pe masa guvernului și a fost pus în transparență....

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: