Italia, Spania şi Polonia au primit cele 17 miliarde de euro atrase de Comisie pentru sprijinirea locurilor de muncă - CursDeGuvernare.ro
luni

25 octombrie, 2021

Italia, Spania şi Polonia au primit cele 17 miliarde de euro atrase de Comisie pentru sprijinirea locurilor de muncă

28 octombrie, 2020

Comisia Europeană a transferat marți integral împrumuturile de 17 miliarde de euro atrase recent prin vânzarea primelor obligațiuni din cadrul instrumentului SURE către state – Italia, Spania şi Polonia.

Finanțarea cu impact social este destinată protejării locurilor de muncă. Acestea sunt primele plăţi efectuate în cadrul programului temporar SURE, ce vizează sprijinirea măsurilor de şomaj parţial ca răspuns la criza sanitară.

Acest sprijin constă în împrumuturi garantate în condiţii avantajoase. Banii sunt împrumutaţi de Comisie pe pieţele financiare, profitând de dobânzile scăzute, apoi acordaţi sub formă de credite statelor membre care au nevoie.

(Citiți și: ”Suprasubscriere spectaculoasă la bonduri de pandemie: Cum va finanța ”tiparnița” megaplanul de împrumuturi al UE, menit să finanțeze redresarea Europei și care va conduce, inevitabil, la creșterea monedei euro”)


Italia a obţinut marţi 10 miliarde de euro, Spania a primit 6 miliarde de euro, iar Polonia un miliard.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

În total, Italia va primi 27,4 miliarde de euro, Spania, 21,3 miliarde şi Polonia, 11,2 miliarde, în cadrul acestui instrument temporar, a cărui sumă totală a fost plafonată la 100 miliarde de euro.

România ar urma să primească 4 miliarde de euro în cadrul programului SURE.


citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr