vineri

21 iunie, 2024

19 iunie, 2011

Premierul italian Silvio Berlusconi şi-ar fi dat acordul pentru a muta trei ministere cheie în norul ţării, a susţinut liderul partidului populist şi autonomist Liga Nordului, Umberto Bossi, aliat al şefului Guvernului de la Roma, informează AFP.

Bossi, ministru al Reformelor Instituţionale, cere ca, pe lângă ministerul lui, alte două portofolii să fie transferate la Monza, în apropiere de Milano – Ministerul Simplificării Administrative, condus de Roberto Calderoli, membru al Ligii Nordului, şi Ministerul Economiei, condus de Giulio Tremonti, considerat un apropiat al Ligii.

Bossi a cerut şi mutarea Ministerului Muncii la Milano, argumentând că Lombardia este regiunea ”în care se munceşte cel mai mult în Italia”.


Umberto Bossi a mai spus că mutarea ministerelor din Roma ar trebui completată cu măsuri în domeniul economiei şi cu măsuri fiscale în favoarea familiilor şi a clasei de mijloc.

Coaliţia de centru-dreapta, aflată la putere, este supusă unor puternice tensiuni după recenta înfrângere în alegerile municipale, când şi-a pierdut fieful din Milano, şi după eşecul înregistrat la referendumul din week-end-ul trecut referitor la sectorul nuclear, privatizarea apei şi imunitatea judiciară a lui Berlusconi.

Baziunul electoral al Ligii Nordului, ancorat în Nordul dinamic şi prosper al Italiei, îi reproşează lui Silvio Berlusconi că s-a preocupat mai mult de problemele sale judiciare în loc să se ocupe de guvern şi de relansarea economiei.

 


 

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: