marți

27 februarie, 2024

28 martie, 2012

Ministrul afacerilor externe, Cristian Diaconescu

Ministrul afacerilor externe, Cristian Diaconescu a avut, miercuri, la Roma, o întrevedere cu Enzo Moavero Milanesi, ministrul italian pentru afaceri europene, prilej cu care partea italiană a solicitat celei române să analizeze posibilitatea asocierii Bucureștiului la scrisoarea comună ‘Un plan de creştere pentru Europa’

”Convorbirile cu Enzo Moavero Milanesi s-au centrat pe cooperarea la nivel european, sub toate aspectele. În acest context, partea italiană a solicitat analizarea posibilităţii de asociere a României la scrisoarea comună ‘Un plan de creştere pentru Europa’ semnată, la 20 februarie 2012, de către 12 şefi de stat şi guvern din Uniunea Europeană”, a informat Ministerul Afacerilor Externe.

De asemenea, ministrul italian pentru afaceri europene a reiterat poziţia Italiei de susţinere, fără echivoc, a aderării României la spațiul Schengen și a subliniat totodată importanţa menţinerii principiului solidarităţii la nivel european.


În ceea ce priveşte perspectiva financiară multianuală 2014-2020, Italia şi-a exprimat disponibilitatea să colaboreze cu România în domeniul Politicii Agricole Comune şi a politicii de coeziune.

Cei doi oficiali au mai abordat evoluţiile din cadrul Politicii Europene de Vecinătate, precum şi modalităţile concrete de colaborare ale celor două ţări în domeniul migraţiei şi azilului.

Cristian Diaconescu a întreprins marți și miercuri o vizită de lucru la Roma, prilej cu care s-a întâlnit cu omologul său italian, Giulio Terzi di Sant’ Agata, şi cu ministrul pentru afaceri europene, Enzo Moavero Milanesi. Diaconescu a avut întrevederi și cu Episcopul ortodox român din Italia, Prea Sfinţia Sa Părintele Siluan, precum și cu vice-primarul Romei, Sveva Belviso,


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

*Notă:În România nu există corporații care sa-și unească forțele pentru

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: