sâmbătă

29 ianuarie, 2022

Italia / Funeralii de stat pentru David Sassoli

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

14 ianuarie, 2022

Italia a organzat vinei funeralii de stat pentru fostul președinte al Parlamentului European, David Sassoli. El a murit marți dimineață, la vârsta de 65 de ani. David Sassoli a fost internat în spital în Italia din 26 decembrie din cauza unor complicaţii „grave” cauzate de o disfuncție a sistemului imunitar.

Funeraliile de stat pentru David Sassoli au fost organizate la Basilica Santa Maria degli Angeli e dei Martiri din Roma.

Au fost prezenți președintele Republicii Italia, Sergio Mattarella, și deținătorii celor mai înalte funcții oficiale din instituțiile italiene și europene: președintele în exercițiu al Parlamentului European, Roberta Metsola, președintele Consiliului European, Charles Michel, președintele Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen, liderii grupurilor politice din Parlamentul European.


Membrii Parlamentului European vor ține un serviciu memorial pentru David Sassoli pe 17 ianuarie, la care va participa și președintele Franței, Emmanuel Macron, în deschiderea sesiunii plenare din Strasbourg.

Socialistul italian David-Maria Sassoli a fost ales, în iulie 2019, președinte al Parlamentului European pentru un mandat de doi ani și jumătate, fiind susținut de liderii UE.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Fostul jurnalist în vârstă de 63 de ani a fost ales cu 345 de voturi, adjudecându-și victoria în al doilea tur de scrutin.

Mandatul său a fost unul dificil din cauza problemelor de sănătate: a fost tratat și s-a vindecat de leucemie, dar a fost spitalizat în septembrie anul trecut în stare gravă din cauza unei pneumonii.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

 ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium) va...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar:

rrr