joi

7 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

14 august, 2011

Preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, a salutat în cursul unei convorbiri cu premierul italian, Silvio Berlusconi, măsurile de austeritate adoptate de guvernul de la Roma, pe care le-a considerat ‘cruciale’ pentru ansamblul zonei euro, semnalează duminică AFP.

„Am subliniat că aceste măsuri adoptate sunt capitale nu numai pentru Italia, ci şi pentru zona euro în ansamblul ei”, a declarat Herman Van Rompuy într-un comunicat publicat după o convorbire telefonică, sâmbătă seară, cu şeful guvernului italian.

Măsurile financiare adoptate de Roma sunt „oportune şi riguroase”, a apreciat oficialul UE.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Silvio Berlusconi a mai avut, sâmbătă, convorbiri cu cancelarul german, Angela Merkel, şi cu preşedintele Băncii Centrale Europene (BCE), Jean-Claude Trichet, care şi-au exprimat „aprecierea” cu privire la aceste măsuri.

Noul plan de austeritate prevede economii în valoare de 45,5 miliarde euro pe doi ani, în speranţa de a pune capăt atacurilor speculative împotriva Italiei, în contextul crizei datoriilor din zona euro


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Mult așteptatul pachet de măsuri fiscale, anunțat de coaliția de guvernare în urmă cu câteva luni a intrat oficial pe masa guvernului și a fost pus în transparență....

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: