luni

8 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

10 mai, 2018

Armata israeliană a lansat joi dimineață unul dintre cele mai grele atacuri ale sale cu rachete asupra Siriei de la începutul conflictului, țintind infrastructura iraniană din această țară.

Operațiunea constituie represalii la tirurile forțelor iraniene din cursul nopţii asupra Platoului Golan, controlat de Israel.

Forţele iraniene lansaseră, în cursul nopţii, cel dintâi atac al lor cu rachete din Siria împotriva poziţiilor israeliene.


„Sper să fi încheiat acest capitol și totată lumea să fi recepționat mesajul”, a declarat Avigdor Lieberman, ministrul israelian al Apărării, Avigdor Lieberman, citat de Reuters.

Iranul are desfășurate forțe alături de milițiile șiite, pe care le susțin, și de trupele ruse care îl sprijină pe președintele sirian Bashar al-Assad, în războiul civil care macină țara.

Zeci de rachete israeliene au distrus zeci de locații militare iraniene din Siria, au lovit o stație radar, poziții ale apărării siriene și un depozit de muniție, potrivit media siriană, citată de Reuters.

La şcolile din zona Înălţimilor Golan, elevii israelieni au mers joi dimineaţă la şcoală ca de obicei, după ce anterior sirenele îi trimiseseră pe locuitori în adăposturi pe timpul nopţii.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Creșterea nevoii de finanțare a companiilor a fost principalul motor al creditării din S1 al anului, marile bănci prezente pe piața locală reușind să marcheze profituri în creștere.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: