marți

27 februarie, 2024

19 decembrie, 2010

Fostul președinte al României Ion Iliescu a apreciat duminică, la emisiune ”După 20 de ani” de la Pro TV, că o moșiune de cenzură împotrivă guvernului Boc ar ptea avea succes abia în primăvară, cele două depuse săptămâna trecută de către opoziție fiind doar instrumente politice.

Suucesul unei moțiuni de cenzură ar putea avea ca efect, în opinia liderului PSD, alegeri anticipate care să schimbe raportul de forțe din Parlament. Abia atunci, spune Ion Iliescu, s-ar putea pune problema declanșării procedurii de suspendare a lui Traian Băsescu. Un eventual referendum, crede fostul președinte, s-ar putea solda, acum, cu demiterea șefului statului. ”Experimentul Băsescu” repune în discuție modificarea Constituției în așa fel încât, pe viitor, președintele să fie ales de Parlament – consideră fostul șef al statului.

Ion Iliescu a mai apreciat în cadrul emisiunii că pentru Victor Ponta ar fi prematură o candidatură la președinție la următoarele alegeri, și că anunțul acestuia privind sprijinirea unei candidaturi a lui Crin Antonescu la prezidențiale în schimbul unei alianțe guvernamentale cu PNL a fost un gest pripit.Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

*Notă:În România nu există corporații care sa-și unească forțele pentru

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: