joi

30 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

13 aprilie, 2016

sediul-bnrInvestițiile străine directe (ISD) au marcat în februarie a doua lună consecutivă de scădere. Astfel, investițiile directe ale nerezidenților în România au însumat 354 de milioane de euro în februarie 2016, cu 13,4% mai puțin decât în aceeași lună din 2015, când acestea s-au ridicat la 409 milioane de euro, potrivit datelor transmise miercuri de Banca Națională a României (BNR).

Scăderea vine după ce în ianuarie 2016 ISD-urile s-au ridicat la 286 de milioane de lei, cu 4,3% mai puțin decât în ianuarie 2015. Ianuarie și februarie sunt primele două luni de scădere a ISD-urilor de la finele anului 2014, când, în ultimul trimestru, acestea au înregistrat niveluri mai scăzute decât cele din același trimestru din 2013.

isd
Sursă: Banca Națională a României (BNR)

 


”Investiţiile directe ale nerezidenţilor în România au însumat 354 milioane euro, din care participaţiile la capital (inclusiv profitul reinvestit net estimat) au însumat 400 milioane euro, iar creditele intragrup au înregistrat valoarea netă negativă de 46 milioane euro”, se arată într-un comunicat transmis miercuri de BNR.

Deficitul contului curent, de opt ori mai mare decât în 2015

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

În perioada ianuarie-februarie 2016, contul curent al balanței de plăți a înregistrat un deficit de 337 de milioane de euro, de opt ori mai ridicat decât în aceeași perioadă din 2015.

”În structură, balanţa bunurilor şi balanţa veniturilor primare au consemnat creşteri ale deficitelor cu 401 milioane euro, respectiv cu 70 milioane euro, în timp ce balanţa veniturilor secundare şi balanța serviciilor au înregistrat excedente majorate cu 173 milioane euro, respectiv cu 3 milioane euro”, se arată în comunicatul BNR.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: