vineri

1 decembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

20 noiembrie, 2023

În primele nouă luni din 2023 volumul lucrărilor de construcții a crescut cu 13,1% (serie ajustată) față de aceeași perioadă a anului trecut, pe fondul avansului construcțiilor inginerești (+32,5%), arată datele publicate luni de INS. Construcțiile rezidențiale au scăzut semnificativ, cu -6,3% față de aceeași perioadă din anul trecut.

Față de luna august 2023, în septembrie volumul lucrărilor de construcții ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și sezonalitate cu 1,9%. Față de luna similară din 2022, în luna septembrie

Septembrie 2023 comparativ cu august 2023 

Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 1,9%, scădere evidenţiată la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-7%), lucrările de construcţii noi (-2,2%) şi la lucrările de reparaţii capitale (-1,8%).


Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile nerezidenţiale (-6,5%), clădirile rezidenţiale (-4,4%) şi la construcţiile inginereşti (-3%).

Septembrie 2023 comparativ cu septembrie 2022 

Volumul lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a crescut, pe total, cu 9,3%. Pe elemente de structură, creştere  s-a înregistrat la lucrările de construcţii noi (+15,8%). Lucrările de întreţinere şi reparaţii curente şi lucrările de reparaţii capitale au scăzut cu 4,0%, respectiv cu  1,0%.  Pe obiecte de construcţii, creşteri s-au înregistrat la construcţiile ingineresti (+24,0%) şi la  clădirile nerezidenţiale  (+1,3%). Clădirile rezidenţiale au scăzut cu 11,5%. 

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, pe total, cu 10,3%.

Pe elemente de structură s-au evidenţiat creşteri la lucrările de construcţii noi (+18,0%), lucrările de reparaţii capitale (+1,5%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+0,5%). 


Pe obiecte de construcţii, creşteri s-au înregistrat la construcţiile inginereşti (+26,9%) şi la clădirile nerezidenţiale (+3,3%). Clădirile rezidenţiale au scăzut cu 9,6%.    

Perioada 1.I-30.IX.2023 comparativ cu perioada 1.I-30.IX.2022 

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 13,1%, creştere evidenţiată la lucrările de reparaţii capitale (+24,4%), lucrările de construcţii noi (+13,4%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+7,1%). 

Pe obiecte de construcţii, creşteri au avut loc la construcţiile inginereşti (+32,5%) şi  la clădirile nerezidenţiale (+1,2%). Clădirile rezidenţiale au scăzut cu 6,3%.  

***

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: