marți

3 octombrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

18 septembrie, 2023

ONU a revizuit în scădere numărul de morți din cauza inundațiilor din Libia, potrivit unui raport actualizat duminică dimineață al Oficiului Națiunilor Unite pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA) citat de CNN.

ONU afirmă acum că cel puțin 3.958 de persoane au murit în toată Libia din cauza inundațiilor, citând Organizația Mondială a Sănătății (OMS). Raportul revizuit mai precizează că peste 9.000 de persoane sunt încă dispărute.

Într-un raport emis sâmbătă, OCHA a spus că cel puțin 11.300 de persoane au murit în Derna, Libia, din cauza inundațiilor devastatoare. OCHA a citat Semiluna Roșie Libiană cu cifrele pentru raportul de sâmbătă. Organizația libiană afirmă acum că nu a anunțat niciodată oficial cifra de peste 11.000 de morți


„Mergem pe cifre verificate de OMS”, a declarat duminică Farhan Haq, purtătorul de cuvânt adjunct al Secretarului General al ONU.

Orașul libian Derna, epicentrul inundațiilor din timpul furtunii Daniel, a fost în mare parte distrus după ce inundațiile au măturat cartiere întregi duminica trecută. Potrivit statisticii ONU, sunt cele mai mortale inundații din ultima sută de ani.

Inundațiile au fost provocate de ploi abundente care au dus la ruperea a două baraje situate în apropiere de localitate. Orașul avea o populație de aproximativ 100.000 de locuitori înainte de tragedie.

Furtuna Daniel a provocat, de asemenea, inundații catastrofale în Grecia cu câteva zile înainte de a mătura o mare parte din nord-estul Libiei.


Precipitațiile extreme au fost rezultatul unui sistem de joasă presiune care a lovit mai întâi Grecia și alte părți din sudul Europei, înainte de a se transforma într-un ciclon tropical și a traversat coasta Libiei.

***

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Pachetul de măsuri fiscale pentru echilibrarea bugetului elaborat de guvern

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: