21 aprilie, 2014

Vicepremierul Gabriel Oprea, ministru al Afacerilor Interne, a anunţat luni, la şedinţa Centrului de Comandă, că numărul persoanelor decedate încercând să traverseze cursuri de apă fără a ţine cont de avertizările autorităţilor a ajuns la patru, în timp ce localităţi inundate sunt în prezent 35.

Gabriel Oprea a declarat, potrivit agenției MEDIAFAX, că nu au fost pierderi de vieţi omeneşti imputabile modului de gestionare a inundaţiilor, însă au murit patru persoane, date iniţial dispărute, ca urmare a „unor acţiuni voluntare, uneori inconştiente”.

Luni au fost găsiţi morţi: un bătrân de 80 de ani din Poboru, judeţul Olt, un bărbat din Bucov, judeţul Prahova, un cioban din Teleorman şi un copil de 13 ani din localitatea Surduleşti, judeţul Argeş. Aceştia au fost daţi iniţial dispăruţi, după ce au încercat să traverseze cursuri de apă.


În continuare sunt dispăruţi doi buzoieni, după ce barca în care se aflau împreună cu alţi trei bărbaţi s-a răsturnat, sâmbătă, pe râul Buzău. Ceilalţi trei bărbaţi au reuşit să se salveze. Printre aceştia s-a aflat un tânăr de 17 ani, al cărui tată este însă printre cei dispăruţi.

Codul roşu instituit duminică a fost înlocuit cu unul portocaliu pe râurile Prahova, Teleajen şi Ialomiţa până la Coşereni. Totodată, rămân sub cod portocaliu râul Ialomiţa în zona S.H. Siliştea Snagovului şi pe sector aval S.H. Coşereni – S.H. Ciochina (judeţele Ilfov şi Ialomiţa), Teleorman (judeţele Olt şi Teleorman) şi râul Neajlov (judeţele Dâmboviţa şi Giurgiu).

Potrivit datelor furnizate, luni, de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Teleorman, un număr de 30 de persoane sunt în continuare izolate în satul Beuca, din cauza apelor. Pompierii au evacuat din calea viiturilor 117 oameni care locuiesc acum la rude, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Bilanţul inundaţiilor provocate de revărsarea râurilor Teleorman, Burdea, Tecuci, Vedea şi Câinelui şi a afluenţilor acestora arată că 131 de case au fost inundate în localităţile Tătărăştii de Jos, Necşeşti, Ciolăneşti, Beuca Vîrtoape, Balaci, Dobroteşti, Siliştea Gumeşti şi Frumoasa.


Apele au intrat, de asemenea, în 317 curţi şi 685 de anexe gospodăreşti, afectând peste 37 kilometri de drumuri comunale, peste 7,5 kilometri de drumuri judeţene şi doi kilometri de drum forestier, viiturile distrugând, de asemenea, 35 de podeţe.

Apa bălteşte pe suprafeţe întinse de teren, luni fiind inundate 1.068 de hectare de teren arabil, 517 hectare de fâneţe şi păşuni şi 224 hectare de pădure.

În ultimele zile, pompierii au evacuat peste 700 de animale.

Articole recomandate:

Etichete: , ,

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Victoria lui Donald Trump nu e doar cea pentru postul

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: