23 mai, 2019

Compania de cosmetice Avon ar urma să fie cumpărată de Natura Cosmeticos, din Brazilia, cu suma de două miliarde de dolari, potrivit presei internaționale.

Avon a început să aibă probleme odată cu avansul comerțului online de cosmetice, trend pe care l-a îmbrățișat prea târziu, continuând să promoveze Prima mare tranzacție 5G: T-Mobile cumpără de la Nokia echipamente și servicii de 3,5 mld. dolari celebrul multi-level marketing (MLM).

Multe companii din industria frumuseții au avut de suferit ca urmare a publicității online atent ținte și a tutorialelor care au prins având pe rețelele de socializare, schimbând rapid obiceiurile de consum ale clientelor.


Termenii înțelegerii prevăd o fuziune prin absorbție, urmând ca fiecare acțiune Avon să fie preschimbată în 0,3 acțiuni Natura. Acționarii grupului brazilian vor deține în urma acestui proces un pachet de 76% din noua companie, în vreme ce acționarii Avon vor controla un pachet de 24%. Fuziunea ar urma să fie finalizată la începutul anului viitor.

Natura este cea mai mare companie de cosmetice din Brazilia. În urma fuziunii, compania care va rezulta va avea venituri anuale cumulate de circa zece miliarde de dolari și operațiuni în 100 de țări. În urma reorganizării, reprezentanții Natura se așteaptă la o reducere a costurilor de operare de până la 250 de milioane de dolari.

Oferta brazilienilor este de opt ori mai mică decât cea primită de Avon în 2012, când compania Coty a propus un preț de 24,7 dolari pe acțiune, printre finanțatori numărându-se și casa de investiții Berkshire Hathaway a miliardarului american Warren Buffett.

La scurt timp după, compania a fost scoasă, după o prezență de jumătate de secol, din S&P 500, indicele care urmărește acțiunile celor mai dinamite 500 de companii listate pe bursa americană, ca urmare a unei scăderi importante a capitalizării bursiere.


În 2015, Avon a vândut pachetul majoritar al diviziei nord-americane de machiaj companiei de private equity Cerberus. Luna trecută, Cerberus și Avon au vândut afacerea integral, cu 125 de milioane de dolari, către LG Household & Health.

Avon a fost înființat în anul 1886, la New York, de David Hall McConnell, un pionier al modelului de business al vânzărilor directe și al multi-level marketing (MLM).

Acest model de business se bazează pe crearea unei comunități de vânzători independenți care sunt și utilizatori ai produselor și care câștigă bani în plus față de salariile pe care le au de la joburile lor curente, recomandând apropiaților produsele.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Victoria lui Donald Trump nu e doar cea pentru postul

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: