joi

20 ianuarie, 2022

Interdicția de descărcare a TikTok în SUA se suspendă – Donald Trump sprijină acordul semnat de chinezi cu Oracle și Walmart

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

20 septembrie, 2020

Preşedintele american Donald Trump a anunţat că sprijină acordul ce permite aplicaţiei de video-sharing TikTok să continue să opereze în SUA.

Compania chineză ByteDance (deținătoarea TikTok), grupul informatic american Oracle şi lanţul de magazine Walmart vor crea o nouă companie, TikTok Global, ce va prelua operaţiunile TikTok din SUA.

„Le-am dat binecuvântarea mea, dacă reuşesc să facă acest lucru, e grozav, dar şi dacă nu le iese, este bine”, a declarat președintele Trump, care a adăugat că noua companie va fi „controlată în totalitate de Oracle şi Walmart”.


Acordul va duce la crearea a 25.000 de locuri de muncă, în special în Texas, a mai spus liderul de la Casa Albă, adăugând că noua companie va fi numită în continuare TikTok şi „nu va avea nimic de-a face cu China”.

Departamentul american al Comerţului a anunţat vineri că descărcarea aplicaţiilor chineze TikTok şi WeChat va fi interzisă în SUA începând de duminică, 20 septembrie.

Sâmbătă, Departamentul Comerţului a informat că va amâna cu o săptămână ordinul prin care va fi interzisă în Statele Unite descărcarea aplicaţiilor chineze TikTok şi WeChat.

Acționarii americani ar urma să controleze 53 din acțiunile TikTok Global, compania creată pentru operațiunile din SUA

Acţionarii americani ar urma să controleze 53% din acțiunile TikTok, iar investitorul chinez 36%, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, scrie Agerpres.


Oracle a anunţat că va prelua o participaţie de 12,5% în TikTok Global. În prezent, investitorii din SUA deţin aproximativ 40% din ByteDance.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Aplicaţia de video-sharing TikTok are 100 de milioane de utilizatori în SUA şi este populară în special în rândul tinerilor americani.

La rândul său, aplicaţia de mesagerie WeChat are, în medie, 19 milioane de utilizatori activi zilnic în SUA, susţine firma de consultanţă Apptopia.

Etichete: , , , ,

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

 ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium) va...

rrr