miercuri

7 iunie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

7 septembrie, 2021

Copreședintele USR PLUS Dan Barna a anunțat marți că întâlnirea cu președintele Iohannis, pentru a discuta și debloca situația politică după demisiile miniștrilor USR-PLUS a fost una pur formală.

”Din păcate, întâlnirea a fost una pur formală. Noi am prezentat istoricul crizei și am precizat că nu vom putea continua cu premierul Cîțu. Aici s-a încheiat partea formală (…) Poate sperați ca această întâlnire să vină cu o soluție. Sunt dezamăgit, s-a dovedit a fi o întâlnire formală. Nu s-au prezentat soluții, nu s-au prezentat scenarii. Speram că își va exercita rolul de mediator.”, a spus Dan Barna.

”Președintele Iohannis nu a formulat nicio soluție de închidere a conflictului, nu am discutat scenarii posibile. Personal, am constatat că suntem în blocaj”, a precizat Dan Barna.


În declarația făcută după întrevederea cu Klaus Iohannis, copreședintele USR PLUS a descris și situația din Parlament, acolo unde s-a format, spune Barna, ”o majoritate Cîțu-Ciolacu”.

”Moțiunea trebuie discutată de Parlament, este un drept constituțional ce trebuie respectat. Mă aștept ca Biroul Permanent să ia decizile constituționale”, a spus Dan Barna.

Dan Barna a mai anunțat că niciun ministru USR PLUS nu va reveni asupra demisiei, deci ”cele 45 de zile încep de azi să curgă”.

Președintele Klaus Iohannis a discutat marți 30 de minute cu copreședintele USR-PLUS Dan Barna, oficial în încercarea de a găsi ieșire din criza politică de la București. Dan Barna a mers singur la Cotroceni, Dacian Cioloș fiind plecat din țară.


Cu câteva ore înainte de această întâlnire, șeful statului „a garantat” într-o întâlnire cu diplomații români că va găsi „cele mai bune soluții” pentru a depăși impasul.

Dan Barna a mers la întâlnirea cu Iohannis cu același mandat ferm: fără Florin Cîțu la Palatul Victoria. USR-PLUS susține că nu mai poate continua alături de un premier în care nu mai are încredere și acționează în afara deciziilor asumate în Coaliție.

Florin Cîțu nu s-a arătat dispus până în acest moment să-și dea demisia.

Întâlnirea Klaus Iohannis – Dan Barna nu a fost anunțată oficial și nici nu figurează în agenda publică a șefului statului.

 

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 82 (al 19-lea, socotindu-se în sens invers) al revistei (exclusiv print) CRONICILE – Curs de Guvernare , sub titlul ”Înapoi, în improvizație”. Din cele 184 de pagini ale acestui

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: