miercuri

17 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

27 iulie, 2017

Între autoritățile române și UE vor exista consultări regulate pe marginea măsurilor legislative avute în vedere de guvern în domeniul justiției, potrivit unui comunicat transmis de MJ după întâlnirea dintre Tudorel Toader și primvicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans.

Dialogul celor doi a avut loc miercuri, la Bruxelles, unde ministrul Toader a fost chemat pentru a explica evoluțiile recente din justiție și pachetul de legi referitoare la acest domeniu.

La întâlnirea de miercuri cu Frans Timmermans, reprezentantul român a prezentate și „elemente de calendar” referitoare la elaborea și adoptarea respectivelor proiecte legislative.


Frans Timmermans a subliniat necesitatea implicării tuturor factorilor interesați în procesul de elaborare a actelor normative, iar ministrul Justiției a promis că toate modificările legislative vor fi făcute printr-o abordare transparentă, bazată pe consultarea instituțiilor sistemului judiciar și a altor factori interesați prin dezbateri publice.

Întâlnirea face parte din dialogul constant cu Comisia Europeană în vederea unei înțelegeri comune asupra celor mai adecvate modalități de îndeplinire a recomandărilor cuprinse în ultimul raport, din 25 ianuarie 2017, privind progresele realizate de România în cadrul MCV și, ulterior, de finalizare cu succes a Mecanismului, conform unui comunicat al Ministerului Justiției.

Reamintim că această vizită a lui Tudorel Toader a fost anunțată de premierul Mihai Tudose, după întâlnirea sa cu președintele Comisiei, Jean-Claude Juncker, și președintele Consiliului European, Donald Tusk.

”Domnul ministrul al Justiţiei va veni la Bruxelles să explice ce se întâmplă acum. Ceea ce se doreşte de la România, practic este acest tip de comunicare publică, de comunicare în general cu Comisia şi ca tot ceea ce facem să se bazeze pe o îndelungă şi profundă consultare cu toţi factorii implicaţi de la societate civilă la organismele de control intern ale justiţiei”, spune Mihai Tudose pe 7 iulie, la încheierea discuțiilor de la Bruxelles.


Reamintim că ministrul Toader a mai dat explicații la Bruxelles, imediat după numirea sa în primul guvern PSD – ALDE, cel condus de Sorin Grindeanu, din cauza OUG 13 privind modificarea codruilor penale. Ordonanța a provocat ample proteste de stradă, cu sute de mii de participanți și a fost anulată ulterior, printr-o altă OUG.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: