marți

18 ianuarie, 2022

Întâlnire pe tema migrației între Angela Merkel și reprezentanți ai statelor de pe Ruta Balcanilor

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

25 septembrie, 2016

campus refugiati„Noi trebuie să fim cei care decidem cine vine în Europa, nu rețelele de traficanți”, a declarat sâmbătă cancelarul austriac Christian Kern, la întâlnirea pe care Angela Merkel a avut-o cu reprezentanți ai statelor de pe așa-numita Rută a Balcanilor, inclusiv din România.

Ea a repetat că pentru reducerea imigrației ilegale este nevoie de înmulțirea acordurilor de expulzare în țările de origine a celor cărora li se respinge dreptul de azil.

„Vrem să stopăm imigrația clandestină, respectându-ne în același timp responsabilitățile umanitare”, a declarat Angela Merkel la reuniunii regionale de la Viena, la care au luat parte reprezentanți din zece țări de pe ruta balcanică a migrației.


„Este necesar să semnăm acorduri cu țări terțe, în special din Africa, dar și cu Pakistan și Afganistan, pentru a deveni clar că cei care nu au dreptul să rămână în Europa sunt trimiși înapoi în țările lor de origine”, a adăugat cancelarul german, citat de Agerpres.

Premierul grec Alexic Tsipras, prezent la reuniunea ce a avut loc la Viena, a cerut din nou solidaritatea Europei –   60.000 de solicitanți de azil sunt blocați din martie în Grecia și redistribuirile în celelalte state membre se desfășoară mult prea lent.

De asemenea, Atena a solicitat personal  suplimentar pentru a întări serviciile elene de azil, copleșite de numărul mare de proceduri de gestionat.

Tsipras s-a referit și la importanța acordului încheiat cu Turcia și necesitatea respectării acestuia, pentru a nu se ajunge la reluarea fluxurilor semnificative de refugiați spre insulele grecești.


El a pledat pentru liberalizarea regimului vizelor pentru cetățenii turci, promisiune ce avea ca termen de aplicare luna octombrie.

Cancelarul austriac, Christian Kern, a anunțat că țările de pe ruta balcanică au convenit că trebuie întărite controalele la frontiera externă a UE, transmite și DPA.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

El a adăugat că liderii au discutat despre accelerarea procedurilor de azil în Grecia pentru a reduce numărul persoanelor blocate în această țară și despre încheierea de acorduri de repatriere cu țările africane pe modelul înțelegerii UE-Turcia.

„Trebuie să recâștigăm controlul asupra programului nostru extern. Noi trebuie să fim cei care decidem cine vine în Europa, nu rețelele de traficanți”, a mai spus cancelarul austriac.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

 ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium) va...

rrr