luni

8 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

26 septembrie, 2015

obama xiPreşedintele american Barak Obama și omologul său chinez, Xi Jinping, au anunțat vineri, în cadrul unei conferințe de presă comune organizată la Casa Albă, că au ajuns la un acord în ceea ce privește lupta împotriva spionajului și pirateriei informatice, subiect ce stă în centrul uneia dintre cele tensionate dispute dintre cele două mari puteri ale lumii, scrie Reuters.

„Am convenit că nici guvernul american, nici guvernul chinez nu desfăşoară şi nu susţin în cunoştinţă de cauză furtul informatic de proprietate intelectuală, mai ales de secrete comerciale”, a declarat Barack Obama.

Președintele american a ridicat la modul foarte direct subiectul îngrijorărilor legate de creşterea ameninţărilor din domeniul securităţii cibernetice împotriva companiilor şi a cetăţenilor americani și i-a spus lui Xi Jianping că „aceasta trebuie să înceteze”.


Pe de altă parte, el l-a asigurat pe președintele chinez că SUA nu sunt implicate în acest gen de spionaj cibernetic în scopuri comerciale.

Xi Jianping se află la prima sa vizită în SUA și este interesat în mod special de investiții ale tehnicii de vârf americane. El s-a întâlnit vineri, la Washington, cu executivii unor companii tehnologice de top în lume.

„Confruntările și fricțiunile nu sunt alegerea corectă pentru niciuna dintre părți”, a spus președintele chinez, la conferința de presă, adăugând că țara sa „se opune şi combate cu fermitate furtul de secrete comerciale şi alte tipuri de atacuri informatice”.

Afirmația lui Xi Jianping vine la puțin timp după ce autoritățile americane au dezvăluit că în atacul cibernetic din decembrie 2014 au fost furate 5,6 milioane de amprente.


Atacul a fost recunoscut public abia în iunie, când s-a anunțat că amprentele a aproximativ un milion de actuali sau foști angajați federali și contractori au fost compromise.

China este bănuită că ar construi o bază de date  cu amprentele angajaților din structura federală a SUA, pentru a-i identifica ulterior pe cei care vor face afaceri cu executivul de la Beijing.

Chinezii au negat responsabilitatea pentru atacul de la sfârșitul anului trecut, iar administrația Obama a încetat să acuze public China, însă nu există dubii, scrie presa americană, privind autorii și implicarea autorităților de la Beijing.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Multe din țările Uniunii Europene s-au angajat într-o goană nebună pentru achiziția de gaze naturale lichefiate (LNG), ca substitut al gazelor rusești, pregătindu-se pentru întreruperea livrărilor de către

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: