vineri

1 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

20 august, 2017

Șefii inspectoratelor scolare din 13 judete (Arad, Brăila, Buzău, Caraș-Severin, Călărași, Constanța, Ialomița, Ilfov, Mehedinti, Olt, Sibiu, Tulcea și Vrancea) au fost revocați vineri din funcție de ministrul Educației, Liviu Pop, potrivit unor informații de presă, difuzate inițial de Hotnews.

Inspectorii şcolari generali eliberaţi din funcţie vineri, prin fax, de Liviu Pop, ministrul Educației, reclamă nereguli în emiterea deciziei și susţin că motivele invocate nu au nici o legătură cu decizia luată. Unii își vor angaja avocați care să le susțină cauza în instanță, potrivit declarațiilor date presei.

Ordinele de revocare au fost trimise pe adresa inspectoratelor județene vineri seara, prin fax, dar cei vizați nu au aflat de ele decât din presă.


Adrian Doxan, șeful Inspectoratului Școlar Caraș Severin acuză „presiuni politice”și a declarat că își rezervă „orice cale” ca să își câștige dreptatea, „inclusiv să fac sesizare pentru abuz în serviciu” (impotriva ministrului), potrivit Hotnews.

Florina Stoian, șefa Inspectoratului Școlar Buzău spune că în notificare se invocă întârzierea apărută în transmiterea unui raport al Compartimentului de audit şi faptul că pe site-ul instituţiei nu au fost publicate declaraţiile de avere şi de interese pe anul 2016.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

„Am primit documentul iar motivele invocate sunt nişte făcături. Mă voi consulta cu un avocat şi, cel mai probabil voi contesta documentul şi îmi voi căuta dreptatea”, a declarat Florina Stoian, pentru Adevărul.

Șeful IȘJ Brăila, Cătălin Canciu, spune că demiterea lui are cauze politice. „Inițial, am crezut că e o glumă proastă. Am venit la inspectorat să văd dacă există vreo hârtie în acest sens. Am găsit, într-adevăr, o notificare din care am aflat că din data 4 septembrie nu o să mai fiu inspector școlar general al ISJ Brăila. Eu nu cred că există motive întemeiate pentru care să mă demită. Dacă eu făceam parte din partid, la ora actuală nu eram demis!”, a declarat Cătălin Canciu pentru Observatorbr.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: