sâmbătă

27 mai, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

27 aprilie, 2020

Inspectoratul Școlar București propune ca în primele două săptămâni să revină la clase elevii din anii terminali ai ciclurilor gimnaziu și liceu, care vor susține Evaluarea Națională și Bacalaureatul.

Reamintim că nu a luat încă nicio decizie privind redeschidera școlilor, dar analizează mai multe scenarii.

Propunerile:

  • măsurile de precauție clasice, de acum: un nou orar, cu mai multe schimburi, respectarea distanțării sociale, cel mult 15 elevi în clasă, iginizarea claselor (între schimburi și la sfârșitul zilei)
  • în primele două săptămâni să revină doar elevii de la clasele a VIII-a și a XII-a, în grupe de câte maxim 15. În aceste prime două săptămâni, ei vor da teze, vor fi ascultați pe baza recapitulărilor, li se vor încheia mediile, le vor fi completate foile matricole și se vor depune cereri pentru examene (Evaluarea Națională și Bacalaureat).
  • de la 1 iunie vor reveni la clase elevii din clasele V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a, a XI-a, în două schimburi și cel mult 15 elevi într-o sală. Aceștia vor da teze și vor fi ascultați pe baza recapitulărilor, după care li se vor încheia mediile.
  • Clasele I-IV încheie anul școlar online, cu calificative, se arată în document.
  • Propuneri pentru susținerea Bacalaureatului: examene scrise  în săli de clase dotate cu camere audio video, cu câte 10 elevi în clasă, puși în ordine alfabetică. Elevii vor depune contestațiile online, iar acestea vor fi corectate de alți doi profesori decât cei de la evaluarea inițială.
  • Evaluarea Națională: în fiecare clasă de examen să fie câte 10 elevi, puși în ordine alfabetică. Toate documentele se depun la școala de proveniență a elevului, iar contestațiile se depun online. Elevii nu vor mai putea vizualiza lucrările.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 82 (al 19-lea, socotindu-se în sens invers) al revistei (exclusiv print) CRONICILE – Curs de Guvernare , sub titlul ”Înapoi, în improvizație”. Din cele 184 de pagini ale acestui

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: