marți

28 mai, 2024

27 noiembrie, 2019

(Sursă foto: Reuters)

Toate proiectele finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) și pentru care sunt cerute plăți vor fi verificate în teren de echipe mixte ale Corpului de control al Ministerului Dezvoltării și Inspectoratului de Stat în Construcții, a declarat miercuri, pentru G4Media.ro, ministrul Dezvoltării, Ion Ștefan.

”Trebuie să știm clar că lucrările executate pe PNDL 1 și PNDL 2 sunt conforme cu proiectele aprobate. Vor fi verificate toate proiectele pe care sunt trimise cereri de plată. Nu plecăm de la prezumția că sunt nereguli, dar trebuie să știm că banul public este cheltuit corect. Dacă toate verificările vor arăta că proiectele au fost respectate, facturile vor fi plătite”, a declarat Ion Ștefan.

La numai câteva zile după preluarea guvernării, șeful cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, declara că fostul Executiv a lăsat restanțe de cinci miliarde de lei la plățile către administrațiile locale ce derulează proiecte prin PNDL:


Știam și eu că restanțele erau de un miliard de lei. La momentul preluării în gestiune a acestui program PNDL, am aflat că de fapt această finanțare este mult mai mare, undeva la cinci miliarde de lei.

Este o informație îngrijorătoare, pentru că impactul asupra bugetului este unul devastator și aș vrea să vă reamintesc, am aflat că această finanțare este mult mai amre, undeva al cinci miliarde de lei.

Pe 28 octombrie, în cadrul penultimei ședințe a Cabinetului Viorica Dăncilă, Guvernul a adoptat o HG pentru achitarea facturilor pentru PNDL 1 și PNDL 2 – suma totală a fost de aproximativ 400 de milioane de lei.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: