vineri

12 aprilie, 2024

5 martie, 2012

Înscrierea copiilor în clasa pregătitoare şi clasa I a fost întreruptă luni dimineaţa din cauza unei defecţiuni apărute la echipamentul hardware al Ministerului Educaţiei, dar situaţia a fost remediată.

Ministrul Educaţiei, Cătălin Baba, a anunţat luni că va fi declanşată o anchetă internă privind întreruperea procedurii de înscriere şi vor exista măsuri administrative, dar a arătat că nu poate spune dacă vor fi demiteri.

„Din punctul de vedere al MECTS am luat măsuri pentru declanşarea unei anchete interne. De asemenea am elaborat o procedură alternativă care este o procedură tehnică. Dacă este vorba de neglijenţă în serviciu vor fi sancţiuni „, a afirmat ministrul, potrivit Agerpres.


„Situaţia a fost una obiectivă. Din punct de vedere tehnic în timpul nopţii au fost două căderi de tensiune. Una la ora 2.00 şi alta la 4.00. Acestea au dus la blocarea serverului. Este vorba despre o problemă de hardware. A fost nevoie ca întreg programul să fie trecut pe un alt server. Problema a fost rezolvată şi de la ora 10.45 procesul de înscriere a fost reluat”, a susţinut Baba.

El a mai precizat că vineri, 2 martie, MECTS a făcut câteva simulări care au arătat că serverul poate suporta simultan 320 de acccesări.

Deputaţi PDL au cerut demiteri în minister

Deputaţii PDL din comisia de învăţământ i-au cerut, luni, ministrului Baba demisii în minister, ca urmare a incidentului de la înscrierea în clasa pregătitoare şi clasa I.

”Înţelegem că ROEDU.NET este o structură în subordinea Ministerului care nu a asigurat funcţionarea sistemului de înscriere la clasa pregătitoare şi clasa I. Indiferent de explicaţiile de natură tehnică, considerăm că situaţia a fost prost gestionată atât timp cât nu s-a avut în vedere şi o soluţie alternativă. Cerem ministrului Cătălin Baba o analiză corectă şi lucidă a condiţiilor care au creat această problemă tuturor şcolilor şi părinţilor şi demiterea urgentă a persoanelor din Minister şi din structura respectivă care se fac vinovate de o proastă administrare a acestei zone de activitate”, se arată într-un comunicat al deputaţilor PDL.


Motivul disfuncţionalităţilor de la înscrierea pentru clasele zero şi pregătitoare a fost provocat de defecţiunea echipamentului hardware al MECTS, susţin, la rândul lor, reprezentanţii SIVECO România, citaţi de Agerpres.

„Aplicaţia este funcţională şi a fost funcţională. Nu au fost probleme cu aplicaţia. Motivul disfuncţionalităţii în ceeea ce priveşte înscrierile la clasa pregătitoare şi clasa I a fost defecţiunea echipamentelor hardware”, a declarat luni, reprezentantul Departamentului Comunicare al SIVECO România, Anca Crahmaliuc.

Ea a precizat că aplicaţia privind înscrierea la clasa I şi clasa pregătitoare a fost oferită cu titlu gratuit MECTS de către SIVECO România.

Şcolile au început luni dimineaţă înscrierea copiilor în clasa pregătitoare. În perioada 5-16 martie se va face depunerea cererilor de înscriere ale părinţilor care solicită înscrierea copiilor la şcoala de circumscripţie, precum şi cererile de înscriere ale părinţilor care solicită înscrierea copiilor la şcoala specială.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: