joi

18 iulie, 2024

14 februarie, 2022

Conform datelor publicate luni de Institutul Naţional de Statistică, anul trecut producţia industrială a fost mai mare, ca serie brută, cu 7,1% față de 2020, scrie Agerpres.

Creșterea s-a datorat majorărilor înregistrate de producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+11,3%) şi industria prelucrătoare (+7,0%). Industria extractivă a scăzut cu 2,3%.

În decembrie 2021, faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială (serie brută) a crescut cu 2,0% ca urmare a creşterilor înregistrate de producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+8,1%) şi industria prelucrătoare (+1,1%). Industria extractivă a scăzut cu 3,6%.


În schimb, ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, producţia în decembrie a fost în scădere cu 1,1%, din cauza diminuărilor înregistrate de industria extractivă (-4,0%) şi industria prelucrătoare (-1,9%).

Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat au crescut cu 8,9%. De asemenea, faţă de luna precedentă, au fost mai mici cu 7,9% în decembrie.

Industria prelucrătoare a scăzut cu 12,3%, în timp ce producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat şi industria extractivă au crescut cu 14,9 %, respectiv cu 1,5%.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a fost mai mare în decembrie 2021 faţă de luna precedentă cu 1,2%, ca efect al creşterilor înregistrate în producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+1,6%), industria extractivă (+1,1%) şi industria prelucrătoare (+1,0%).


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Sâmbătă seară ne-a trecut tuturor – nu numai lui Donald

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: