marți

25 iunie, 2024

2 septembrie, 2014

În luna iulie 2014, comparativ cu luna precedentă, preţurile producţiei industriale din România au scăzut pe total cu 0,1%. Preţurile producţiei industriale pe piaţa internă au scăzut cu 0,4%, iar preţurile producţiei industriale pe piaţa externă au crescut cu 0,5%.

Faţă de luna iulie 2013, preţurile producţiei industriale pe total au fost mai mari cu 0,5%, pe piaţa internă au crescut cu 0,2%, iar cele pe piaţa externă au crescut cu 1,1%.

Comparaţii- lunară şi anuală

Comparativ cu luna precedentă, preţurile producţiei industriale au înregistrat creşteri în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+0,4%), industria bunurilor de capital (+0,3%) şi industria bunurilor intermediare (+0,2%).


Scăderi de preţuri s-au constatat în industria energetică (-0,7%).

În luna iulie 2014, comparativ cu aceeaşi lună din anul precedent, preţurile producţiei industriale au crescut semnificativ în industria bunurilor de uz curent cu 1,4%, industria bunurilor de folosinţă îndelungată cu 1,4%, industria bunurilor de capital cu 0,8% şi la produsele energetice cu 0,8%.

Scăderi de preţuri s-au înregistrat în industria bunurilor intermediare (-1,0%).

Indicele preţurilor producţiei industriale (IPPI) reprezintă, alături de Indicele preţurilor de consum, Indicele produselor agricole şi Indicii preţurilor producţiei pentru servicii, un indicator cheie pentru măsurarea inflaţiei şi pentru determinarea deflatorului Produsului Intern Brut în România.


Indicele preţurilor producţiei industriale (IPPI) este bazat pe o anchetă lunară şi măsoară evoluţia medie a preţurilor mărfurilor industriale produse în România şi vândute direct de producători, atât pe piaţa internă cât şi pe piaţa externă.

Datele prezentate marţi de INS pentru luna iunie 2014 sunt rectificate, iar datele pentru luna iulie 2014 sunt provizorii.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: