marți

25 iunie, 2024

7 ianuarie, 2014

Prețurile producției industriale pe piața internă au scăzut cu 0,2% în noiembrie 2013 comparativ cu luna precedentă, dar au crescut cu 0,4% pe piața externă, iar pe ansamblu s-au situat la același nivel înregistrat în luna octombrie 2013, potrivit datelor publicate marți, 7 ianuarie, de Institutul Național de Statistică (INS).

Față de luna noiembrie 2012, prețurile producției industriale au fost mai mici cu 0,3%, cu 1,2 puncte procentuale sub creșterea înregistrată pe piața internă și cu 2,4 puncte procentuale peste evoluția înregistrată pe piața externă.

Comparativ cu luna precedentă, prețurile producției industriale au înregistrat creșteri în industria bunurilor de capital (+0,4%) și industria bunurilor de folosință îndelungată (+0,1%). Scăderi de prețuri s-au constatat în industria energetică (-0,3%) și industria bunurilor intermediare (-0,1%).


În luna noiembrie 2013, comparativ cu aceeași lună din anul precedent, prețurile producției industriale au crescut semnificativ la produsele energetice cu 2,8%, la bunurile de uz curent cu 1,3% și la bunurile de folosință îndelungată cu 1,1%.

Prețurile din industria bunurilor intermediare au scăzut cu 3,1%, iar cele din industria bunurilor de capital au scăzut cu 1,8%.

Indicele preţurilor producţiei industriale (IPPI) este bazat pe o anchetă lunară şi măsoară evoluţia medie a preţurilor mărfurilor industriale produse în România şi vândute direct de producători, atât pe piaţa internă cât şi pe piaţa externă.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: