joi

30 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

29 mai, 2017

Managerii români prevăd creșterea activității în toate domeniile economice, creșterea prețurilor mai ales în construcții și în comerț și creșterea moderată a angajărilor în construcții şi în comerțul cu amănuntul, potrivit rezultatelor anchetei de conjunctură publicate luni de Institutul Național de Statistică (INS).

Directorii din industria prelucrătoare văd „creșterea volumului producţiei (sold conjunctural +18%, în creştere faţă de cel din raportul anterior de +16%)”, pentru următoarele trei luni, şi se aşteaptă ca preţurile produselor industriale să crească moderat („sold conjunctural +7%”).


Numărul de salariaţi din industria prelucrătoare va rămâne relativ stabil, soldul conjunctural fiind de +4% pe total. Activitatea de fabricare a băuturilor va înregistra o „tendinţă de creștere accentuată (sold conjunctural +56%)”, spune raportul INS.

Soldul conjunctural reflectă diferenţa dintre proporția managerilor care au ales varianta pozitivă şi proporția celor care au indicat varianta negativă a fenomenului asupra căruia au fost chestionaţi, în cadrul anchetei INS.

Activitatea din construcţii va înregistra creșterea volumului producţiei (sold conjunctural +33%), în următoarele trei luni. Managerii estimează creștere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +15%).
Preţurile lucrărilor de construcţii vor creşte moderat dar în ritmul cel mai accelerat dintre toate sectoarele (sold conjunctural +13%).

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Managerii din comerţul cu amănuntul au estimat o tendinţă de creștere a activităţii economice (sold conjunctural +33%). Va creşte şi volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale (sold conjunctural +19%). Numărul de salariaţi va creşte moderat (sold conjunctural +7%), ca şi preţurile de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +12%).


Cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaşte creștere în următoarele trei luni (sold conjunctural +24%), conform estimărilor din luna mai 2017, dar creșterea numărului de salariaţi va fi moderată (sold conjunctural +6%). Preţurile de vânzare sau de facturare ale prestaţiilor vor avea tendinţă de relativă stabilitate (sold conjunctural +4%).

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: