marți

16 iulie, 2024

Just Business

O interfață între Economie și viața afacerilor

ce înseamnă spread la bursă

28 iulie, 2023

În cadul anchetei de conjunctuără efectuată în iulie, managerii din construcții și cei din retail estimează o creștere a prețurilor până în septembrie (sold conjunctural +17%, respectiv +22%).

În industria prelucrătoare se așteaptă o realativă stabilitate a volumului producţiei (sold conjunctural +2%). Numărul de angajați nu se va modifica semnificativ, soldul conjunctural fiind de +1% .

Referitor la prețuri, se prognozează creştere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +12%).


În sectorul construcțiilor, se anticipează o intensificare a activității (sold conjunctural +17%) și o creștere ușoară a numărului de angajați (sold conjunctural +7%).

În ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii, se preconizează creştere a acestora (sold conjunctural +24 %).

În sectorul comerţ cu amănuntul managerii au estimat pentru următoarele trei luni, tendinţă de creştere moderată a activităţii economice (sold conjunctural +13%). Și creștere a volumului de comenzi (sold conjunctural +13%). Se anticipează o creștere a prețurilor de vânzare cu amănuntul amănuntul (sold conjunctural +22%).

Conform estimărilor din luna iulie 2023, cererea de servicii (cifra de afaceri) va înregistra creştere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +7%).


Se estimează relativă stabilitate a numărului de salariaţi (sold conjunctural +4%). Conform opiniei managerilor, preţurile de facturare ale prestaţiilor vor avea tendinţă de creştere moderată (sold conjunctural +7%).

***

Etichete: , , ,

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: