miercuri

1 mai, 2024

5 mai, 2023

”Înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au crescut cu 3,5% în trimestrul I 2023 faţă de trimestrul I 2022. În trimestrul I 2023, înmatriculările noi de vehicule pentru transportul mărfurilor au crescut cu 1,9% comparativ cu trimestrul I din anul 2022. În trimestrul I 2023, ponderea înmatriculărilor noi de autoturisme second hand importate în total înmatriculări noi de autoturisme a fost de 67,2%, în scădere cu 6,3 puncte procentuale faţă de acelaşi trimestru al anului 2022”, arată datele INS.

În trimestrul I 2023, comparativ cu trimestrul I al anului 2022, înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au înregistrat creṣteri la toate categoriile astfel: la categoria autobuze şi microbuze cu 25,8%, la categoria mopede ṣi motociclete cu 13,1% ṣi la categoria autoturisme cu 3,2%.

În ceea ce priveşte înmatriculările noi de vehicule rutiere noi pentru transportul pasagerilor au fost înregistrate creṣteri la toate categoriile astfel: la categoria autobuze ṣi microbuze cu 58,8%, la categoria autoturisme cu 27,6% ṣi la categoria mopede ṣi motociclete cu 23,4%.


Referitor la înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul mărfurilor au fost înregistrate scăderi la categoria autocamioane (inclusiv vehicule rutiere pentru scopuri speciale) cu 2,6% ṣi creṣteri la categoria autotractoare cu 13,3% ṣi la categoria remorci ṣi semiremorci cu 4,8%.

***


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: