luni

27 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

7 iulie, 2021

Producția industrială din Germania a scăzut în mai pentru a doua lună consecutiv, spre dezamăgirea analiștilor care așteptau o revenire robustă a sectorului manufacturier, transmit economiștii băncii olandeze ING.

Producția industrială a scăzut în mai cu 0,3% față de luna precedentă, după un declin similar în aprilie. Indicatorul s-a situat totuși cu 17 procente peste nivelul din anul anterior. Producția din sectorul prelucrător a scăzut cu 0,5% în mai, în timp ce activitatea din sectorul construcțiilor a crescut cu 1,3%. Producția industriala a înregistrat un avans marginal față de primul trimestru din 2021.

”Producția industrială dezamăgitoare și lentă din primele două luni ale celui de-al doilea trimestru sugerează că întreruperile de pe lanțul de aprovizionare, cum ar fi blocarea Canalului Suez din aprilie sau problemele privind livrarea semiconductorilor, nu au trecut pe lângă industria germană”, notează specialiștii ING.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Cu toate acestea, ei se așteaptă ca industria germană să facă o figură bună în acest an. Argumentele în favoarea acestei perspective optimiste sunt comenzile noi robuste și stocurile reduse.

”Revenirea se va produce, chiar dacă nu va respecta principiul nemțesc al punctualității”, scriu economiștii.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: