marți

9 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

16 martie, 2020

Producția industrială a celei de-a doua cea mai mare economie a lumii a scăzut cu 13,5% în ianuarie şi februarie, faţă de aceeași perioadă a anului trecut, cea mai mare scădere din 1990, de peste 10 ori mai mare decât cea prognozată de un sondaj Reuters.

Alţi indicatori economici chinezi prevestesc criza provocată de epidemia cu coronavirusul Covid-19, care a pornit din China şi s-a răspândit cu rapiditate în lume, transformându-se în pandemie.

Investiţiile în mijloace fixe au coborât cu 24,5%, iar vânzările de retail cu 20,5% comparativ cu primele două luni din 2019, a anunțat Biroul Național de Statistică din China.


„Epidemia provocată de noul coronavirus a afectat negativ activitatea economică în primele două luni ale anului. (…) În general consecințele pe termen scurt sunt gestionabile”, potrivit directorului biroului de statistică, citat de AFP și France24.

Indicatori au scăzut deși China și SUA semnaseră un armistițiu în războiul comercial al creșterii tarifelor, așa numita Fază 1 a unui acord care prevede angajamentul chinez de a cumpăra mărfuri americane de 200 de miliarde de dolari în următorii doi ani.

În schimb, SUA s-a angajat să reducă la jumătate oparte din supratarifele comerciale impuise anterior Chinei, rămânând însă în vigoare cele care afectează 2/3 din importurile americane depeste 500 de miliarde de dolari

Autoritățile chineze au anunțat săptămâna trecută că epidemia și-a atins gradul maxim, dar analiștii au avertizat că ar mai putea trece multe luni până când economia chineză să-și revină la normal.


Întretimp pandemia afectează economiile întregii lumi, alimentând temerile că ar putea declanșa recesiunea globală, potrivit Reuters.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Creșterea nevoii de finanțare a companiilor a fost principalul motor al creditării din S1 al anului, marile bănci prezente pe piața locală reușind să marcheze profituri în creștere.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: