marți

5 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

14 aprilie, 2021

Indicele ZEW al încrederii investitorilor în economia Germaniei a scăzut în mod neașteptat în aprilie, pentru prima dată după patru luni, transmite Reuters.

Printre motivele invocate se numără temeri în creștere cu privire la riscul scăderii consumului privat, pe fondul înăspririi restricțiilor.

Indicele ZEW a scăzut la 70,7 puncte de la 76,6 puncte în martie și 71,2 puncte în februarie. Economiștii anticipau o creștere la 79,1 puncte.


Indicatorul ZEW privind încrederea în economia zonei Euro a scăzut de asemenea cu 7,7 puncte în aprilie la 66,3 puncte, de la 74,0 puncte în martie. Totodată, la fel ca în cazul indicelui ce vizează Germania, perspectiva asupra situației curente s-a îmbunătățit în aprilie, indicele corespunzător zonei Euro urcând cu 4,3 puncte la 65,5 puncte.

„Este prima dată când indicatorul a înregistrat o scădere din noiembrie 2020 încoace”, a declarat Achim Wambach, președintele institutului ZEW.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

„Preocupările cu privire la impunerea unor restricții mai stricte au condus la un declin în privința așteptărilor pentru consumul privat. (…) Perspectiva pentru exporturi este într-o situație mai bună comparativ cu luna trecută”, a adăugat Wambach.

Creșterea puternică a cazurilor noi de COVID-19 din Europa, în contextul celui de-al treilea val pandemic, a reintensificat pe finalul lunii martie incertitudinile pentru evoluțiile economice din acest an.


Etichete: , , , ,

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Mult așteptatul pachet de măsuri fiscale, anunțat de coaliția de guvernare în urmă cu câteva luni a intrat oficial pe masa guvernului și a fost pus în transparență....

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: