luni

29 aprilie, 2024

23 iunie, 2020

Încrederea consumatorilor din UE a continuat să se amelioreze în luna iunie, potrivit indicatorului specific al Comisiei Europene, în urcare cu un ritm lunar de 3,9 puncte până la -15,6 puncte (+4,1 până la -14,7 puncte în Zona Euro).

Deși este mult sub mediile pe termen lung, această evoluție „exprimă premise de redinamizare pentru consumul privat (principala componentă a PIB) pe termen scurt”, potrivit unui raport al Băncii Transilvania (BT).

„Preocupările privind apariția unui nou val de pandemie, știrile din sfera companiilor (Lufthansa) și dinamica cotațiilor internaționale la țiței și alte materii prime au influențat piața financiară în ședința de tranzacționare de luni”, scrie analistul Andrei Rădulescu în raportul citat.


La fel şi indicatorul de sentiment economic ESI a dat primele semne de revenire, conform datelor pe mai, crescând cu 2,9 puncte până la 66,7 puncte în UE, datorită îmbunătăţirii aşteptărilor managerilor din industrie.

Rata de dobândă la titlurile de stat germane pe scadența 10 ani a scăzut la -0.436%, indicele pan-european EuroStoxx 50 a pierdut 0,8%, iar raportul EUR/USD s-a apreciat cu 0,03% până la 1,1213 (referința BCE).

În România, curba randamentelor titlurilor de stat s-a consolidat, rata de dobândă la titlurile cu scadența 10 ani fiind de 3,91%, iar prognoza medie BT pe anii 2020 – 2022 oplasează la 4,2%.


 

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: